29 Aralık 2010 Çarşamba

TOFAŞ-BEŞİKTAŞ

TOFAŞ-BJKBasketbol Erkekler takımımız, rakibi Tofaş karşısında sadece rakibi ile değil, bir sürü çirkinlikle de mücadele etti. Maça çok da hazır görünmeyen takımımız, bu durumun üstüne maçın akışına etki eden hareketler nedeni ile de oyunda başarı kaydedemedi ve Tofaş'a 94-72 mağlup oldu.

Maça Iverson'ın 2 sayılık basketiyle başladık. İlk 2 dakikayı Cevher'in 2 ve 3 sayılık atışlarıyla 4-7 önde geçiren takımımız, Tofaş'ın ilk çeyrekteki 6 üç sayılık basketine karşı 2 üç sayılık basket buldu ve ilk çeyreği 33-13 geride kapattı.

Maçın genelinde ne hücumda ne de savunmada etkili olduk. Elimizdeki topları kaybettik, oyuncularımızda hiçbir reaksiyon, hiçbir istek yoktu. Protesto sahada da devam ediyordu sanki. Çünkü isteseniz bu kadar hata, top kaybı ve kötü bir oyun ortaya koyamazdınız.

Burak Hoca oyuncu değişiklikleriyle müdahale etmeye çalıştı ama hiçbir faydası olmadı. Hücumda Iverson'ın sayılarıyla zaman zaman 30 sayıya kadar çıkan fark, 20 sayı ve daha altına indiyse de maç Tofaş'ın üstünlüğü ile sona erdi.

Maç boyunca Bursalıların küfürlü tezahüratları hiç susmadı. Bu nedenle 2. periyot başlamadan önce hakemlerin isteğiyle ilk anons yapıldı. 3. çeyreğin ilk dakikalarında oyun devam ederken (Tofaş takımı oyun kuruyordu) sahaya maytap (veya benzeri bir patlayıcı madde) atıldı ve 2. anons geldi.

4. periyotta (6:15 kala) Tofaş 83-63 öndeyken, Iverson 3 sayılık atış kullanırken faule maruz kaldı ve serbest atışların kullanılmasına izin verilmeden 3. anons yapıldı.

Hakemler ve takımımız soyunma odasına gittiler ve 15 dk beklediler. Bu sürede Tofaş'lı oyuncular sahada ısınırken, Tofaş'ın Genel Menajeri anons yaptı ve maçın son 5 dakikasının "Bursa taraftarına yakışır biçimde" bitirilmesini istedi.

15 dk.'nın ardından takımımız sahaya çıktığında "Korkmayın çocuklar bir şey yapmayacağız" tezahüratları yükseldi ve birkaç dakikalık ısınmanın ardından maç kaldığı yerden devam etti. Maç sonunda ise Bursalılar "Yeter Yıldırım Demirören Yeter" tezahüratı yaptılar. Anlayacağınız maçın son 5 dakikası da aynen "Bursa taraftarına yakışır" şekilde son buldu.


Not: Şeref Yalçın da bugünkü maçta tribündeki yerini almıştı.


Maç Özeti: Burak AĞBABA

2 yorum:

Adsız dedi ki...

taraftarlık silahsız insanlara bıçakla saldırmak değil 3 galibiyet 8 mağlubiyeti olan takımın 7 galibiyet 3 mağlubiyeti olan takımı sahada ezmesini sağlamaktır. 'bursa taraftarına yakışır' vurgunuz heralde bunu anlatmak içindi. Ama bu film burada bitmedi. Beşiktaşlılar cami duvarına pislediniz. Devamı başkentte finali ise yine bursada allahuekber sesleri arasında yapılacak. Bursadan sevgilerle

SonBarikat Beşiktaş dedi ki...

7,5 senedir yaptığınız şeyi yapmaya devam edin. "Yakışan" vurgumuz, senin son cümlelerinden de anlaşılabilen yeredir. Devam edin...