9 Aralık 2010 Perşembe

SAY NO TO RACISM - KARDEŞİMSİN !

KARDEŞİMSİN"Ermeni köpekler, Beşiktaş'ı destekler!"

Bir tribün düşünün ki yukardaki iğrenç cümleyi ağızlarından salyalar akıta akıta sarfedebiliyor. Belkide tabiatlarına uygunluklarındandır. Spor ulemasından, medyanın köşe başlarından, politikacılardan, siyasetçilerden, bu toplumu yönlendiren makamlardan, erkandan da aynı şiddette bir karşı söylemde, bir kınamada bulunulduğunu duydunuz mu?

Kendi varlıklarını yalnızca şiddet ve nefret üzerinden ifade edebilen Bursaspor tribününün Anadolu halklarına yönelik saldırıları, Diyabakırsporlu taraftarlara Kürt oldukları için "terörist", Trabzonsporlu taraftarlara Karadenizli oldukları için "Rum Pontus" demeleri ile de vuku bulmuştur.

Linç kültürünün tribündeki borazanlığını yapan bu serseri güruhun tıpkı benzerleri gibi ırkçı ve faşist söylemlerinin yine cezasız bırakılacak olması, katillere bayrakla süslenmiş pozlar eşliğinde mesajlar verdirtildiği düşünüldüğünde hiç te yadırganacak bir durum olmayacaktır.

Amigomuz Alen Markaryan’ın Ermeni kökenli olmasından yola çıkılarak ürettikleri "Ermeni köpekler, Beşiktaş'ı destekler!" sloganı ile birlikte, ülkemizde yaşanan insanlık ayıplarına Bursasporlu taraftarlarca bir yenisi daha eklenmiştir. Bu ırkçı, faşist, kafatasçı söylemlerinin her alanda karşısında olmak, öncelikle "ben insanım" diyen her Beşiktaşlı için de bir insanlık borcudur.

Bu bün insan onurunun, kardeşliğin, hoşgörünün, kilometre taşları hala döşenmeye devam ederken, "ben insanım" diyenlerin binbir zorluğa karşı mücadele ederek "insanca yaşam alanından" çıkartmaya çalıştığı bu insanlık dışı ideolojiyi kendilerine bayrak yapanları, bu yaşanası gezegende hiç kimse affetmedi, affetmeyecektir de.

KARDEŞİMSİN

Dünyaya verdik siyah-beyaz bir selam,

Beşiktaşlıyız, ırkçılığa karşıyız vesselam !

SONBARİKAT

Hiç yorum yok: