26 Aralık 2010 Pazar

BEŞİKTAŞ-KARŞIYAKA

allen iversonRakibimiz Karşıyaka hafta arası Kıbrıs'ta oynadığı maçta çıkan olaylardan dolayı, bu hafta oynayacağı müsabakanın ertelenmesi talebini iletmişti federasyona. Federasyon da daha önce cumartesi oynanacağını bildirdiği maçı 1 gün erteleyerek pazara aldı. Karşıyaka yönetimi bu duruma tepki göstererek maça genç takımı ile çıkacağını duyurdu ve dediklerini de yaptılar.





Bugün Akatlar'da oynanan müsabakaya Karşıyaka Basketbol Takımı genç oyunculardan kurulu bir kadro ile çıktı. Kendilerini İstanbul'da yalnız bırakmayan 100 kadar Karşıyaka taraftarının da desteğini alarak maça başlayan genç ekip, maçın ilk dakikalarında oyunu başa baş götürse de, sonralarda skor farkı git gide açıldı.


İlk periyodu Iverson'un serbest atışlardan bulduğu 2 sayı ile 22 - 15 önde kapatan Beşiktaşımız, 2. periyotta da özellikle son dakikalarda Iverson'un bulduğu 3 sayılık basketlerle devreyi 50-37 önde kapattı. İlk yarının tamanında sahada kalan Iverson, attığı 18 sayı ile devrenin en skorer ismi oldu.

2. yarının başlangıcında Karşıyaka taraftarları "kına yaksana kına yaksana Turgay Demirel kına yaksana " tezahuratı ile federasyonun maçı ertelememesine tepki gösterdiler ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demireli istifaya davet ettiler. Beşiktaş tribünleride Karşıyakalılara destek vererek "Fenerbahce çocuğu Turgay Demirel" diye tezahurat yaptılar.

Maçın 3. periyodunun 8. dakikasında Iverson oyundan çıktı. Onun için sakatlık sonrası iyi bir idman olduğu söylenebilinir. Bu periyotta bir pota altı mücadelesinde Karşıyakalı Onur'un sakatlanması sonrasında ilk müdahaleyi Beşiktaşımızın masörünün yapması da sporun ayrı bir güzelliği olarak hafızalara kazınacaktır.

3. periyotu 72-58 önde kapatan Beşiktaşımız, son periyotta da üstünlüğünü koruyarak maçtan 89-65 Galip ayrıldı. Son periyotta maçın kopmasıyla, önce tirübünlerde "Uçan Murat" ın şovu vardı. Ardından "Salako Ferhat" salonu kahkahaya boğdu. Sonrasında tribün, Fenerbahçe'nin kupadaki başarısızlığına atıfta bulundu. Bursaya gitmek istediklerini yüksek sesle haykırdılar. Maçın sonunda taraftarımız 2 takımı da tribünlere çağırarak alkışladılar.

Beşiktaşımız için genç bir kadroya karşı mücadele etmek, konsantrasyon açısından zor oldu. Lakin Murat Nuri Kutlu gibi genç bir oyuncumuzu izleme fırsatı bulduk. Murat gösterdiği performansla izleyenlerin beğenisini kazandı.

Taraftarımız "Aşıklar Köşesi" olarak bilinen köşeye Karşıyakaya yapılan saldırıyı kınayan bir pankartta astılar.

Sonuç olarak Karşıyaka yönetimi söylediğini yaptı, genç takımla çıktı. Keşke televizyon ekranlarında dolaşan oyuncuları maça çıksalardı...


Maç Yazısı: Ali MANDACI

Hiç yorum yok: