14 Şubat 2010 Pazar

Bir Aykırı Adam: İbrahim Üzülmez


Takımın en yaşlı futbolcusu.
Takımdaki en eski oyuncu.
2 senede bir yerine oyuncu alınan ama yerini kimseye kaptırmayan adam.
Orta açabilseydim Real Madrid'de oynardım diyecek kadar yeteneklerinin farkında olan.
Futbolcu olmasaydım işçi olurdum diyecek kadar da gerçekçi, tavrını çekinmeden ortaya koyan.
Akla gelen en önemli 3 maçı Barcelona-Galatasaray-Fenerbahçe.

Taraftar zaman zaman bazı oyuncuları takar kafasına. Üzülmez de düşük performans gösterdiği maçlarda fazlaca nasiplenir bu eleştirilerden. Dönüp oyununa bakar lakin. Taraftar ile birebir sürtüşme yaşamamıştır.

Futbolundaki en belirgin özellikleri yaldıra yaldıra soldan gitmesi ve bazı maçlarda takıma çok fazla faul kazandırmasıdır. En nadir özelliği ise sıfıra indiği zamanlarda açamadığı ortalardır. Asla bir klasik bek oyuncusu olmadığı gibi tam bir hücum bek oyuncusu da değildir yani.

Takımın en belirsiz futbolcusudur Üzülmez. Hangi maç ne yapacağını kestiremezsiniz. Bir bakarsınız sadece topu geri çekmek için kullandığı sağ ayağıyla gol atmış. Başka bir maçta adrese teslim orta açarak önemli bir asiste imza atar.

Başka bir İnönü akşamında topu rakipten kapar, kendi etrafında bir tur dönerek topu takım arkadaşına vermek isterken hatalı pas vererek rakibe atar. Rakipteki topa tekrar müdahale eder ve kazanır. 3 metre kadar topu sürerek sağ kanattaki arkadaşına uzun pas atar ama yine hatalı pas olmuştur ve top rakip takım oyuncusuna gider. Üzülmez'dir ne yapsa yeridir.

Üzülmez bu sene yeniden herkesi şaşırtıyor. İster tecrübe diyelim ister hırs. Takımdaki 10. senesine giren Üzülmez 1 ay sonra 36 yaşına girecek. Daha 5 sene oynamaya hevesli gibi terini akıtmaya devam ediyor. Yendiğimiz Gençlerbirliği maçının da yenildiğimiz Antep maçının da en iyi oynayan Beşiktaşlısı bana göre İbrahim Üzülmez'dir. Oynadığı kadar oynatmaya hevesli tavırları, sürekli takımı ateşlemeye çalışması bile yeterlidir.

Bir Figer'i bile olmayan, Dünya kupasında boy göstermeyecek olan, İspanya liginin tozunu attırma imkanı hiç olmamış-olmayacak olan, yaşı 21 olup kendini gösterme telaşı olmayan, 30'undan sonra futbolcu olan biri değildir Üzülmez.
Beşiktaş'ın işçisidir Deli İbo. Tulumu da forması.

Keşke herkes kendine biraz bakıp üzülse de ''Üzülmez'' olsa. Yenildiği maç sonu rakip takım oyuncularına gülücük atmayı değil layıkıyla oynamayı profesyonellik saysa. Keşke herkes biraz Deli olsa.

Hiç yorum yok: