19 Şubat 2009 Perşembe

Bu Sese Kulak Ver!


Avrupa Challenge Kupası’nda çeyrek final yolunda mücadele eden Hentbol takımımızın yardımcı menajeri Berk Karahan’a Innsbruck maçı öncesini ve sonrasını sorduk. Dedi ki:

" Cuma günü sabahın erken saatlerinde Münih’e gittik, buradan karayoluyla Innsbruck’ta kalacağımız otele doğru yola çıktık. Otele vardığımızda, İstanbul’da evden çıkışımızdan tam 10 saat geçmişti.Bu uzun yolculukla birlikte Innsbruck’taki soğuk hava bizleri daha da zorlamaya başlamıştı.

Öğle yemeğinin ardından 2 saat kadar dinlenme fırsatı bulan ekibimiz, daha sonra maçın oynanacağı salonda antrenmanını tamamladı. Akşam otele dönüldüğünde kimsenin konuşmaya bile hali kalmamıştı.
Sabah olduğunda temiz havanın ve uzun bir dinlenmenin enerjisiyle şehri dolaşmaya çıkan takımımız, Innsbruck şehir merkezinde bir anda çocuklar gibi kartopu savaşına tutuştular. Bu arada siz siz olun sakın hentbolcularla kartopu oynamayın.Tüm attıkları nokta atış oluyor ve zararlı çıkıyorsunuz.
Oteldeki maç yemeğinin ardından salona gelen takımımızı, Belçika, Almanya, Avusturya, İtalya ve Hollanda’dan gelen 100 kadar Beşiktaş taraftarı müthiş bir tezahüratla karşıladı. Belli ki, sevgililer gününde taraftarıyla Avusturya’da buluşan hentbol takımımız, müsabakadan kötü bir sonuçla ayrılmayacaktı.
Maçın ilk 15 dakikasında ekibimize üstünlük kuran taraf, ev sahibi Innsbruck’tu. Avusturya hentbol liginin normal sezonunu 4.sırada bitiren rakibimizi yaklaşık 800 kadar seyircisi de destekliyordu. İlk yarının son 15 dakikasına girildiğinde Ramazan gerçeğiyle tanışan rakibimiz, Valeri’nin de skora katkısıyla fazla direnemedi ve 4 sayıya kadar öne geçtiği ilk yarıdan 12 – 13 mağlup ayrıldı.
İlk yarıyı önde bitirmenin verdiği avantajla sahaya çıkan takımımız, ikinci yarının ilk 25 dakikasını da hep önde götürdü..Son 10 dakikada, 2 dakika cezaları yüzünden sürekli eksik oynayan takımımız bu süreci kazasız atlatıp sahadan 26 – 25 mağlup ayrılarak İstanbul’daki maç için tarihi bir fırsatı yakalamış oldu.

Müsabakayla ilgili en kritik olaylar ise sırası ile şunlardı:
1) Tek kelimeyle muhteşem olan Beşiktaş taraftarı,
2) 10 golle maçı bitiren Ramazan,
3) Beşiktaşlı duruşuna sahip, yaşadıkları sıkıntılara rağmen müthiş kenetlenen, karakterleriyle çok insana örnek olmasını dilediğimiz HENTBOL TAKIMIMIZIN savaşı..

Bu arada hemen hatırlatmalıyım ki, 22 şubat Pazar günü saat 15.30’da Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanacak olan rövanş maçı, Beşiktaş Hentbol Takımı’nın ilklerinden birine imza atacak bir müsabaka olacaktır. Ancak hep söylediğimiz gibi seyircisi olmadan tiyatro sahnesinde oyun oynamanın hiçbir anlamı yoktur. Siz büyük Beşiktaş taraftarına düşen Pazar günü sadece 500 kişilik kapasiteye sahip, semtimizde yer alan tek kalemizi korumak olacaktır.

Şayet takımımız maçtan 2 sayı farkla galip ayrılır ya da 26 golün altındaki bir skorda tek farklı galip gelirse, tarihinde ilk defa Avrupa kupalarında çeyrek final oynama zevkini tadacaktır. Çeyrek finale çıktığımız taktirde, 24 Şubat Salı günü TSİ 12.00’da Viyana’da muhtemel rakiplerimiz belli olacaktır. Muhtemel rakiplerimiz:


Romanya:
1.Stiinta Municipal Dedeman Bacau
Şu an mücadele ettiğimiz Challenge Kupas’nın geçen sezonki finalisti.

2.UCM Sport Resita:
Şu an mücadele ettiğimiz Challenge Kupası’nın son 2 sezonki şampiyonu ve en büyük favorisi.

3.CSU Suceava:
Romen hentbolünün önemli temsilcilerinden biri.

Avusturya:
4.UHK Krems:
Müthiş bir finale çıkacağımız Innsbruck takımının kopyası diyebiliriz.

Karadağ:
5.HC Buducnost Podgorica:
Çok hızlı bir hentbol oynayan tehlikeli bir takım.

İsviçre:
6.BSV Bern Muri:
Avrupa kupalarında çok tecrübeli bir takım.

Sırbistan:
7.RK Proleter Naftagas:
Hentbolde Sırpların ne kadar başarılı olduğunu söylememize sanırım gerek yoktur.

Aslında bu takımlar resmi olarak tur atlamış sayılmazlar, ama rakipleriyle oynadıkları ilk maçların sonuçları ve tecrübelerimin bana gösterdikleri, bu takımların çeyrek finalde Beşiktaş’ın rakibi olma ihtimallerini kuvvetlendiriyor.

TAKIMIMIZIN GERÇEKTEN DESTEĞİNİZE İHTİYACI VAR,
PAZAR GÜNÜ GÖRÜŞMEK ÜZERE… "

Görüşmek üzere Kartallar. Sizleri çok seviyoruz. Her zaman gurur duymamıza vesile oldunuz.. Sonuç ne olursa olsun her biriniz her daim kıymetlimizsiniz.

SonBarikat Beşiktaş

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Zafere yürüyüşüne şahitlik etmek için orada olacağım