26 Şubat 2009 Perşembe

Sağır Duymaz Uydurur


Hentbol Takımımızın Avusturya'nın HIT Innsbruck takımı karşısındaki başarısının, "nihayet" Orhan Yıldırım’ın dikkatini çekmeyi başardığını görüyoruz!

Başardığını görüyoruz diyoruz çünkü;

Orhan Yıldırım’ın Fanatik Gazetesi’ndeki “Basın Tribünü” bölümünde yazdığı yazılarını inceliyoruz. Buradaki ilk yazısı 3 Ekim 2005 tarihli!

Köşesinde Beşiktaş hakkında, bu güne kadar da toplam 278 yazı yazmış.Başka bir ifade ile yazılarından 277 adedi Beşiktaş Futbol Takımı, yönetim, hakemler ve maçlarla, kısaca futbol ile ilgili!

Bir tanesi hariç.O da 25 Şubat 2009 tarihli “Kahramanlar” isimli yazısı.

Yazısında “Geçen yıl şampiyonluğa giderken tam 10 ay beş kuruş para alamadılar” şeklinde ifade ettiği Hentbol Takımımızın durumunu şimdi farkediyor.

O “geçen yılı” şimdi mi sorun ediyor Orhan Yıldırım? Bu kadar ilgili ise, geçen yıl neden yazmamıştı?

Öyle ki, yaklaşık üç yıldır takip ettiğimiz ve “Amatör Branşlarımız” dediğimiz bir Voleybol Takımımız, Kürek Takımımız, Atletizm Takımımız, bir Engelli Basketbol Takımımız, bir PAF Takımımız vs.ile ilgili yukarıda sözü edilen 277 adet yazısının içinde yani 2005 tarihinden günümüze kadar olan süreç içinde bir tanesinde bile, ne hikmetse tek bir yazısı bile yok!

Nedenleri çok açık.

Niye yok? Çünkü;

Orhan Yıldırım, taraftarın amatör branşlarını takip ettiğini, nerede olursa olsun her alanda Beşiktaş’ına sahip çıktığı bilmiyor!

Niye yok? Çünkü;

Orhan Yıldırım’ın, Hentbol Takımımızın HIT takımı ile yapacağı ilk maçta, Beşiktaş’ın yanında olmak için kilometreleri teperek Avusturya’ya yaklaşık 250 kişi giden kardeşlerimiz,arkadaşlarımız Çarşı Berlin’den haberi yok!

Niye yok? Çünkü;

Amatör branşlarımıza ilgi duymadığı, bu yazısından da rahatlıkla anlaşılabildiği gibi başarıyı sahiplenen bir Orhan Yıldırım var.

Böyle bir zihniyetin amatör branşlarımızı, gazetesindeki köşesine adabı ile taşımasını bugün de dahil hiç beklemedik, beklemiyoruz da.

Buna "sağır duymaz uydurur" derler. Onca olanaksızlıkların içinde ayakta kalmış takıma, yazı yazarken bile odak noktasından uzaklaşan, hedef saptıran, hedef gösteren bir kalem...

O neredeydi diye sorduğu "Federasyonu" bu taraftar mail yağmuruna tutarken, tabelada yapılan hatayı "zor oyunu bozar" şeklinde, "omuz omuza" düzelttiren taraftar ortadayken, o tarihte kendi neredeymiş.

O Federasyona, "dur bakalım" diye bir yazı mı yazmış... Şimdi sahipleniyor...

Orhan Yıldırım şunu iyi bilmelidir ki;

Hentbol Takımımızın bugün bu denlice konuşuluyor olmasını, takımı zafere giden yolda yalnız bırakmayan taraftar sağlamıştır.

Zafere giden yolun başlangıcını son müsabakada görmediğimizi, çok daha öncesinden taraftar tarafından atılan adımların biriktirdikleri neticesinde bu başarının geldiğini belirtiriz.

Hentbol Takımımızın idmanına baklava götürdüğümüz, çocuklarının doğumlarında göz aydınlığı verdiğimiz günlerden gelendir biriktirdiklerimiz.

Tribüncü dostlarla olan paylaşımlarımızdır.

Kulübümüzün ilgili mercilerinden tutun da Hentbol Federasyonu’nun resmi sitesine yapılan müdahaleye kadar gösterdiğimiz titizliğimizdir biriktirdiklerimiz.

Tüm bunlara rağmen yine yazısında “Maçlarına giden gelen olmaz pek. Hatta tarihe geçecek maçta bile” diyebilecek patavatsızlığı dahi gösterebiliyor.

Sağır duymaz uydurur... Gitmediği, hayatında bilmediği olgular üstüne yazıp ekmek yemeğe kalkışır.

Öyle ki, bu yazısıyla taraftardan bi-haber olduğunu belli ettiği gibi, kendisini de taraftarın üstünde görmektedir...

Hatta bu taraftarı "aklınca" yönlendirebilme cesaretini de kendisinde görebilmektedir !

Beri Gel, Orhan Yıldırım!

Hele bir de Resmi Sitemize bak,üşenme!

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?h_no=14333

Tarihe geçecek maçta bu taraftar ORADAYDI.

Sağırsan da UYDURMA

Hiç yorum yok: