12 Ekim 2008 Pazar

Milli Takım'da Beşiktaş'lı Olmak


Milli Takım, EURO 2008 elemelerinde mücadelesini sürdürürken, Kasım ayında Norveç deplasmanına sahaya çıkan 11’de İbrahim Kaş vardı. İbrahim Kaş’ın 16. dakikada sakatlığı sonrasında Gökhan Gönül oyuna girmiş ve Milli Takım o akşam Norveç’i 2-1 deplasmanda mağlup etmişti.

Ertesi gün güzide basın organları, galibiyeti İbrahim Kaş’ın sakatlanıp, yerine giren Gökhan Gönül değişikliğine bağlamışlardı. Maçın kırılma anı diye bahsetmişler, bu sakatlığın Milli Takım’a sağladığı yarardan söz etmişlerdi. Genç bir oyuncunun maçın başlarında yaşadığı sakatlıktan hiç söz edilmemiş, göz ardı edilmiş, nasıl bir psikoloji yaşadığı, kendisinin sakatlığı hakkında atılan sevinç nidalarını nasıl karşılayacağı düşünülmemiştir.

Bir benzerini de dün gece yaşadık. Maça ilk 11’de başlayan 17 yaşındaki oyuncumuz Batuhan Karadeniz, maçın ilk yarısında sakatlanarak oyunu terk etmek zorunda kaldı. İlk bilgilere göre omzu çıktığı açıklanan oyuncumuzun, yerini başka bir arkadaşına bırakması sevinçle karşılandı. Bugün ki gazetelerde ağırlıklı olarak yine maçın dönüm noktası Batuhan’ın sakatlığı olarak lanse ediliyor. Köşe yazarları “ Batuhan çıktı, galibiyet” geldi imalarında bulunuyor. Empati yapmaktan yoksun olan bu beyinler, Batuhan’ın bunları okuduktan sonra neler hissedeceğini düşünmemişlerdir.

Bütün bu olan biten içerisinde, Beşiktaş altyapısından yetişmiş, Beşiktaş’ta kaptanlık yapmış olan Sergen Yalçın da Batuhan’ın sakatlığı için “Milli Takım’ın hayrına oldu” demiştir. İşin daha da acısı Sergen Yalçın ismi şu günlerde kulübümüzde altyapı antrenörlüğü için geçmektedir.

Beşiktaş’lı oyuncuların Milli Takımlardaki sakatlıkları Milli Takım’ın hayrına oluyor ve şayet maçlar bu oyuncular çıktıktan sonra kazanılıyorsa Beşiktaş’tan almayın oyuncu. Bizler buna ne gücenir, ne de içerleriz. Çünkü Beşiktaş taraftarı, Milli Takım’ın nasıl bir anlayış içerisinde yönetildiğini ve kimlerin hangi duygularla hareket ettiğini çok önceleri zaten fark etti. Bırakın oyuncularımız bize hizmet etsin. İfadeler ve görüntü odur ki Beşiktaş formasını taşıyan oyuncuların Milli Takım’da oynamaya hakları yoktur ve bir şey kazandıramazlar.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

tüm yaş katagorilerine bakınız gecen senlerden sampiyon olan yıldız b genç paf takımlarımızdan kaç oyuncu alınmış ulusal takıma.

hakim olan g.s ve t.s nin oyuncuları tüm katagorilerde ulusal takımlara cağırılıyor ve tecrube kazanmaları sağlanıyor oysa Beşiktaşımızın oyuncuları bu şansı bulamıyorlar burada yönetimimizin çok büyük zafiyeti var...

yine kötü bir sakatlık sonucu maçı yarıda bırakmak zorunda kalan kardeşimiz Batuhana medya maymunlarının yaptığı davranış kabul edilemez bu vesile ile "penche" nize sağlık diyorum ama unutmayın siz bu maymunları pençelemekten yorulursunuz bunlar adam olmaz... saygılar ve başarılar dilerim Barikat Kardeşlerime

Unknown dedi ki...

bu medya maymunları ile daha etkin mücadele için ortak bir platform oluşturulmalı diye düşünüyorum...ayrıca sergeninde Ayı lıkta Sinanı aratmadığı için kutlarım.

Mu_Saban dedi ki...

Medya Maymunlarına Penchemi bile dokundurmam! Yukarıda kartal dokundursun. Ben onlara Muz atacağım, fındık, fıstık ne bulursam atmak isterim. Zira onları Türkiye kafesindeki maymunlara benzetiyorum. Özgür değiller! Her tarafları çevrilmiş ve ne verilirse onu yiyip çıkarıyorlar! Tabi yedikleri ne renkse çıkarttıkları da o renk!

Sergen konusuna gelince,

Ben Sinan' ile aynı kefeye ve kafese koymam onu. Diğer kafese "maymunların" kafesine attım gitti.

Beşiktaşlı'lığı zaten bozuktu, yorumculukta da ne dediğini bilmez ve ağzından çıkanı görmez bir şekilde ishal oldu!

Türkiye'de adam(Kadınlara haksızlık oluyor bu ifade ama lafın gelişi) gibi ve renksiz konuşmayan bir insanevladı yok mu?

Evet;

"Sesizimi duyan yok muu?"