3 Ekim 2008 Cuma

Siz 'GERÇEK SPOR GAZETESİ' değil tuvalet kağıdı bile olamazsınız!


Ey fındık beyinli muhabirlerin, zeka seviyesi düşük espiri kabızlıklarından türetilmiş yazılarını, tüm “BASIN MESLEK İLKELERİNİ” ayaklar altına alma pahasına sayfalarına taşıma izni veren, “kağıt israfı” sorumlusu “FANATİK MÜSVEDDESİ” yöneticileri…

Unutmuş olma ihtimaliniz olmayan, çünkü bir yerlerinize hiç takmadığınız gün gibi aşikar olan “BASIN MESLEK İLKELERİ” nden bazılarını biz yüzünüze bir kez daha çarpalım;

* Kamusal bir görev olan gazetecilik, ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez.

* Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan ve iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez.

* Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olunmaksızın yayınlanamaz.

* Gazeteci görevini , taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlarla yapmaktan sakınır.

Ve soralım…

Kalecimiz Hakan Arıkan’la ilgili yaptığınız “84 Numaralı Forma"¹ pespayeliğini, hangi kamusal görev bilinciyle, hangi ahlaki kriterlere sarılarak, hangi amaç ve çıkara alet olarak yaptınız?

Kişi olarak sporcumuz Hakan Arıkan’ı ve üstünde şanlı armamızın bulunduğu formamız dolayısıyla Beşiktaş Jimnastik Kulübünü “eleştiri sınırlarının ötesinde” küçük düşüren, aşağılayan ve çarpık bir şizofren içgüdüyle “espiri kaynağı” şekline büründüren haberi yayınlama “İLKESİZLİĞİNİ” hangi basın meslek ilkesinden güç alarak yaptığınızı düşünüyorsunuz?

Sporcumuz ve kulübümüzü alttan alta aşağılama ve komik gösterme iğrençliği sergileyen bu haberi “KURARKEN” doğru bir haber, soruşturmacı ve ilkeli habercilik yaptığınıza emin misiniz?

Ne olduğunun farkında bile olmadığınız “GÖREVİNİZİ” ve bünyenize sürekli dar gelmekte olan “TAŞIDIĞINIZ SIFATIN SAYGINLIĞINI” gölgelemekte olan yöntem ve tutumlardan “SAKINMAMANIZ” için, ayrı bir ödenek mi tahsis edildi size?

Ve Ey bu "DÜZMECE" saçmalığı kopyala yapıştır yapıp, marifetmiş gibi sayfalarında paylaşan diğer "AHLAKSIZLIK ORTAKLARI"... Sizin hizmet aşkınız nereden mütevellit... Nasıl bir kabuk bağlamış yaranın dürtüsüdür bu paylaşımcılığa iten sizi... Ortak "İLKESİZLİK HAREKETİ"nin bir parçası olma gayretkeşliğinin kasanızda son bulan bedel karşılığı nedir?

Sizi Gazeteciler Cemiyeti ıslah etsin desek kendimize ihanet etmiş oluruz, Kanun ıslah etsin desek o anlamlı kuruma sizin gibi “çamurları” bulaştırmaktan beis duyarız, Allah ıslah etsin desek Kitaba-Fıkıha hakaret etmiş oluruz…

LÜTFEN ISLAH OLMAYIN TÜM “FANATİK” BASIN,
ÜSTÜNE PARA VERELİM, N'OLUR BUNU DA YAZIN !!!

¹ Düzmece Ahlaksızlık İçin Tıklayınız

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu ve türevlerini almayalım aldırmayalım ...

gecen sezon kulüp otomatiğe başlamış yalan yanlış kurmaca ve ahlaksız haberleri yalanlıyordu

şimdi ne olduda susuyorlar hakaret edilen" hakan " değil Beşiktaştır basiretli yönetici istiyoruz...

sessiz ve tepkisiz kalmayalım

Adsız dedi ki...

Bunlarda gazetecilik yapıyoruz diye ortalarda geziniyorlar,genel olarak ülkemizde zaten gazetecilik,hele ki spor gazeteciliği yerler altında,84 numaralı forma konusunda olduğu gibi hep ucuz,şovenist yazılar.Ses eden,tepki koyan da olmayınca çoştukca,çoşuyorlar.
Gerçi utanmazlar ama bu yazı süper cevap olmuş.