22 Eylül 2010 Çarşamba

Bir İsyan Bayrağıdır Beşiktaş!

Kendilerine “adı konamaz büyüklük” payesi biçerek, rakiplerini her fırsatta karalamayı kültür ve gelenek belleyenlerin, Beşiktaş ambleminden Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağını çıkarıp yerine Yunan bayrağı koymasının en düz tercümesi ırkçılıktır.


Tabii geçmişteki tutumlarından ötürü de benzer örnekler sunabileceğimiz Fenerbahçe taraftarının bu ırkçı tavrı bizleri saşırtmadı. Zira önümüzde, Atom Karıncamız Kaptan Rıza’ya açılan aşağılık pankarttan tutun da, Beşiktaş’ı köpek olarak resmeden balonlara kadar birçok -en hafif tabirle- nahoş hadise var.


Halkların ve simgelerinin Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinde kullanılması ise karşı yakadaki düzeysizliğin boyutlarını göstermektedir. Fenerbahçe tribünlerindeki ırkçı nefreti teşhir ediyor ve sözümüzü söylüyoruz:


Dünyanın güzelliği halkların kardeşliğinde, toplumları düşmanlaştırmak da sizin gibilerin kalleşliğinde gizlidir.


Her türlü ırkçılığa karşı, bir isyan bayrağıdır Beşiktaş!


SonBarikat

8 yorum:

TribunselSevda dedi ki...

Kardeşlik falan tamam anladıkta,pkk bayrağı açan tribünle neyin kardeşliği bu onu anlatırsan sevinicem..Bu arada paok maçı öncesi onların lehinde bir yazım var blogumda durur ancak açılan o pkk bayrağı ve yaktıkları türk bayrağı + atatürk posterlerinden sonra kimse kusura bakmasın boş boş dünya kardeşliğinden nutuklar atmanın manası yok..

Bizim tepkimiz bunca olaydan sonra beşiktaşlıların halen sırf bize inat olsun diye paoklulara sevgi gösterisinde bulunması..Fenerbahçe nefretiniz vatan sevginizin önüne geçmiş.

oylesine dedi ki...

Vatan sevgisi demişsin de, bence olmamış. Çünkü asıl senin 'vatan sevgin' Fenerbahçeli oluşunun arkasında kalmış. Yoksa Türkiye bayrağını çıkartıp Yunanistan bayrağını koyanlara tepki gösterirdin.

PAOK'la Beşiktaş'ın arasındaki bağdan haberin yok diye düşünüyorum. Biraz araştırırsan, bu bağın Fenerbahçe maçı sayesinde olmadığını, hatta alakasının bile olmadığını öğrenirsin. Kaldı ki bu yazının PAOK'la da alakası yok. Fenerbahçe Olimpiakos'la maç yapsaydı, Kadıköy'de yine Yunan halkını aşağılayan ibareler kullanılacaktı. Bizim karşı olduğumuz nokta burası. Dışarıdaki bir maçta rakip taraftarların Türkiye bayrağını yakmaları ya da nefreti körükleyen davranışlarda bulunmaları nasıl ki yanlışsa, Yunan halkını aşağılayıp ırkçılığı marifet saymak da o kadar yanlış.

O yüzden PKK bayrağı açtılar, Türkiye bayrağını yaktılar, Atatürk posterini yırttılar gibi şeyler söylemen saçma olmuş. Onun benzerleri de Kadıköy'de yapılıyor.

Bence yazıyı bir kez daha oku. Her türlü ırkçılığa karşı olmaktan ve kardeşlikten bahsediliyor. Bunda tepki gösterilecek ve korkulacak bir yan yok.

meto dedi ki...

şu yazıdan fındık beyinli fenerlilerin herhangi birşeyler anladığını düşünemiyorum!!

eminim bu ne lan diye böm böm bakıyorlardır.

Adsız dedi ki...

ırkçılık suçlaması çok ağır ...
anadolu yakasının düzeysizliği konusuda genelleme ve önyargı hatta kitlesel bir nefret ifadesi , anadolu yakası düzeysiz değildir , bizler ırkçı değiliz , o verdiğin örneklerde bjk ye yapılanlar haksızlık ,doğru ! bende bunları kınıyorum fb li olarak , ama sen benide ırkçı ve düzeysiz yaptın çoktan ! şimdi ne olacak , gemileri yaktın ... böyle olmaz bjk lı kardeşim bu kadar basit değil ...

Adsız dedi ki...

fındık beyinli fb liler ? yani hepsi belki tanımadıklarında ,tümü belki yarın eşin dostun arkadaşında hatta ailenden biride ? ırkçılık ve düzeysizlik tanımlarını okudumda bu genelleme ve önyargı dan çok bahsediliyor ...

TribunselSevda dedi ki...

O bayrağın ordan çıkarılığ yunan bayrağı koymanın vatan sevgisiyle alakası yoktur.Bu beşiktaşa olan tepkidir.bunu öncelik olarak kavramakta fayda var.

Beşiktaşın hem klüp hemde taraftar olarak çok önceden paokla ilişkisi olduğunu biliyorum.Ancak şöyle bi örnek veriyim..Bizimde bi ara fas tribününden bi grupla iletişimimiz oldu..Şimd o fas takımı sizle maç yapacak diye düşünelim...Sizin taraftar gidiyor oraya stada götürdüğünüz türk bayraklarını almıyorlar.Ardından sizden aldıkları türk bayraklarını yakıyorlar.akabindeonlar inönüye geliyor ve gelirken yollarda türk bayrakları yakarak sitelerinde türkleri domuza benzeten resimler koyuyorlar..Bizde tüm bu olanlara rağmen sırf onlarla bağımız var diye bizim milletimize yapılanlara göz yumuyoruz...Ciddi soruyorum bana samimi düşünceni söyle..Bizi dünya barışına ve halkların kardeşliği adına iyi bişey yaptığımızı mı düşünürdün ?

Tekrar diyorum ben daha orda ki maç oynanmadan Paoklular bizimde dostumuzdur diye yazı yazdım ki bu yazı yüzünden tribünden nerdeyse yol veriyorlardı bana..Ancak Yunanlıların takındığı ırkçı tavıra karşı onlara gül atmamızı nasıl beklersiniz ?

Şunuda belirtmemde fayda var ki biz yunan halkına en ufak ırkçı tavırda bulunmadık bizim meselemiz paokluların bize davranış biçimindeydi..Yoksa kurtuluş savaşında Türklere özgürlük diye bildiri dağıtan yunan sosyalistleride emin ol iyi bilirim komünizmi savunan biri olarak.

Son olarak Beşiktaşlılarında PAOK luların yaptığı bu yanlışı görmezden gelip beşiktaş fener maçında paok yazılı kağıtlar açmasının dünya barışıyla alakası yoktur..

Onun benzerlerinden kastın nedir ? Bizim tribünümüzde ne zaman pkk bayrağı açıldı ? Atatürk posteri yırtıldı ?

beyinlerin boyutu değil işlevi önemlidir.

oylesine dedi ki...

öncelikle belirteyim, kendi adıma fındık beyinliler lafını hoş bulmadım.

ayrıca yazıda geçen anadolu yakasından kastın fenerbahçe olduğu ve ırkçılıkla suçlananların da tüm fenerbahçeliler olmadığı herkesçe de anlaşılıyordur.

beşiktaş'a olan 'tepkinin' ırkçı bir tutumla sergilenmesinin kabul edilebilir bir tarafı yoktur. orada yunanistan bayrağı kullanılması 'bunlar zaten bizden değil, bunlar zaten düşmanlarımızı seviyor' anlamına gelir ve bu da en basit ifadesiyle ırkçılıktır.

fenerbahçe taraftarlarının geçmiş maçlara ait bir fotosu daha var. maçta beşiktaş atkısı yakıyorlar. bunun üzerine bazı beşiktaşlıların 'türkiye bayrağı yakıyorlar' yaklaşımı bana göre saçma bir bakış açısıdır. ya da bu konuya dair yaklaşılacak en son noktadır. bunu da belirtmek isterim.

'yunanistan'da türkiye bayrağı yaktılar' demişsin. ben de diyorum ki yanlış. ama sen ısrarla 'yakanlar paok'lu, siz de paok'u destekliyorsunuz' diyorsun. ben yakanları değil, paok'u destekliyorum. bunu benimsemesen de anlamalısın. gül mü dökelim demişsin? ırkçı tavırlar yerine güller dökülseydi,'Türklüğünüzü' kaybetmezdiniz. ırkçılığa ırkçılıkla cevap verirseniz, ırkçılğa tepki göstermiş olmazsınız.

paok'u takip ettiğini söylemişsin. o zaman yunanistan'da paoklular hakkında kullanılar söylemleri ve paokluların da buna cevap olarak türkiye bayrağı açarak maçı izlemelerinden de haberin olmalıdır. lütfen işimize gelen yanları ön planda tutup, bazı şeyleri göz ardı etmeyelim.

ayrıca sizin tribünlerinzde pkk bayrağı açıldı, atatürk posteri yırtıldı demedim. bence de beyinin işlevi burada devreye girmeli :) benzer ırkçı davranışlar demiştim.

beşiktaş taraftarı, ırkçı söylemlerle dışlanan diyarbakırspor takımını tribüne çağırıp karanfiller atmıştır. bu benim için önemlidir. bana göre stadlarda artan ırkçı dalgaya verilen en güzel cevaptır.

dünyanın güzelliği halkların kardeşliğindedir.

Adsız dedi ki...

Bu bayrak işi resmen ırkçılık olmuş kardeşim işte. Ha armanın içindeki türk bayrağını bırakıp dış kısmını yunan bayrağı yapsaydınız BJK yerine de PAOK yazsaydınız yine bir derece ironi olurdu. Ama bu düpedüz ırkçılık olmuş... Yazı güzel.Ağzınıza sağlık.