10 Eylül 2010 Cuma

İlker Şentürk: 3 Sene Üst Üste Şampiyonluğu İstiyoruz


Hentbol Takımımızın yardımcı antrenörü İlker Şentürk, Şampiyonlar Ligi ön eleme grup maçları ve hedeflerimiz hakkında paylaşımlarda bulundu:

Temmuz ayının 20’sinden itibaren yeni sezon çalışmalarına başladık. 2-5 Eylül tarihleri arasında, Avusturya’nın Bregenz şehrinde yapılan şampiyonlar ligi grup maçlarına katıldık. İlk gün Norveç şampiyonu Drammer ile çekişmeli bir mücadelede yer aldık. 30-29 kazandığımız müsabakada, İbrahim kalesinde devleşirken, Ozan, Ramazan, Oğuz, ve Ladyko çok iyi bir maç çıkardılar.

İkinci gün Slovak şampiyonu Tartan Preşov ile karşılaştık. Rakibimiz, kendi ligiyle beraber Macar liginde de mücadele ediyor. Ve bu sene Macar ligini 2. sırada bitirdiler. Bizimle oynadıkları mücadelede bir biz, bir onlar öne geçerken, çekişmeli ve zevkli bir oyun ortaya konuldu, her iki takım tarafından. Bir ara 4 farkla öne geçmelerine rağmen, arayı kapatıp, 1 farkla öne geçmesini de bildik. Ancak son 5 dakikada maalesef hakemlerin kararı oyunun gidişatını değiştirdi. Önce Ladyko, ardından Valeri ve Utku’yu 2 dakika cezası ile cezalandırdılar. Utku’nun cezası doğruydu; fakat diğer iki oyuncumuz yok yere ceza aldı. Bu da bizim oyunumuzu etkiledi ve kalan dakikalarda gol atamadık. Rakibimiz, bu süre zarfında 3 gol bularak, 30-27 kazandı.

Üçüncü gün Avusturya temsilcisi Bregenz ile oynadık. İki takım da birincilik şansını kaçırdığı için ortada bir mücadele oldu. Son 4 dakika kala aldığımız 2 dakika cezası ile eksik oynayarak, 32-28 mağlup ayrıldık sahadan.

Bu sonuçların ardından Estonya ekibi Pölva Serviti ile eşleştik. İlk maçı kendi sahamızda oynayacağız, bu durumu da avantajlı hale getirmek öncelikli hedefimiz. Burada alacağımız iyi skorla, 2. maçı daha kolay hale getirmek istiyoruz.

Şimdi odaklandığımız yer ise Süper Kupa. Bu sene ilk defa düzenlenecek olan organizasyonda, 15 Eylül’de, Eskişehir’de İzmir Büyükşehir Belediye ile karşılaşacağız. Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğundan sonra bu kupayı da büyük Beşiktaş camiasına kazandırmak istiyoruz.

Sene içerisinde de Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğunu kazanarak, hem taraftarlarımızı mutlu etmek, hem de 3 sene üst üste şampiyonluğu kulübümüze armağan etmek istiyoruz.

A Milli Takım kalecisi Altuğ Taşdem, Genç Milli Takım kalecisi Mesut Çebi ve geçen sene Bahçeşehir Üniversitesi’nde oynayan Ukraynalı Şasa ile kadromuzu güçlendirdik. Mevcut kadromuzla hedeflerimize birer birer ulaşacağımız inancını taşıyoruz. Bu uzun ve zorlu süreçte, taraftarlarımızın desteği bizim en büyük avantajımız olacaktır.

Hiç yorum yok: