7 Eylül 2010 Salı

Gerçek Beşiktaş'ın Avrupa Mücadelesi

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayıp, Şampiyonlar Ligi ön eleme grup maçları oynamaya hak kazanan hentbol takımımız, müsabakaların ardından ülkemize döndü.

Norveç’ten Drammen HK, Slovakya’dan Tartan Presov, Avusturya’dan A1 Bregenz ile aynı grupta yer aldı. Avusturya’da oynanan müsabakalar sonucu 1 galibiyet, 2 mağlubiyet alan takımımız, grubu 3.sırada bitirerek, EHF Kupası’na katılma hakkı kazandı.

İlk maçını Norveç temsilcisi Drammen HK ile yapan takımımız, güçlü rakibi karşısında başarılı bir mücadele ortaya koyarak, 29-30 galip ayrıldı. Viktor 8, Ozan ve Ramazan 7’şer gol atarak takımımızın skor yükünü çeken isimler oldu.

İkinci maçında Slovak temsilcisi Tartan Presov ile karşılaşan takımımız, ilk yarısını 14-12 geride kapatarak, mücadeleden de 30-27 mağlup ayrıldı. Ramazan 7, Oğuzhan 5 gol atarak, öne çıkan isimler oldular. Müsabaka boyunca rakibi ile kafa kafaya bir oyun sergileyen takımımız, maçın bitimine 8 dakika kala Utku’nun oyundan atılması ile konsantrasyonunu kaybederek, 3 sayılık farka engel olamadı.

Grup maçlarının son gününde A1 Bregenz ile mücadele eden Beşiktaşımız, 32-28 yenilerek, grubunu 3.sırada tamamladı. Devreyi 16-13 mağlup kapatan takımımız, grup maçları boyunca skor yükünü çeken oyuncularımızdan biri olan Ramazan’ın sakatlanması ile farkı kapatamayarak, müsabakadan mağlup ayrıldı.

Bu sonuçların ardından grubunu 3. tamamlayan Beşiktaşımız, EHF Kupası’na 2. turdan katılma hakkı kazanarak, Estonya temsilcisi Pölva Serviti ile eşleşti.

Beşiktaşımız’a EHF Kupası’nda başarılar.

SonBarikat

Hiç yorum yok: