10 Ekim 2009 Cumartesi

Efes Pilsen : 81 - Beşiktaşımız : 80




Beşiktaşımız, Türkiye Kupası A Grubu'ndaki ilk maçında Efes Pilsen'e 81-80 mağlup oldu. Grup maçları yarın ve pazartesi günü oynanacak maçlar ile devam edecek.

İlk periyota hızlı başlayan takımımız, peşpeşe kaybettiği fırsatlar sonrasında Efes Pilsen'in öne geçmesini engelleyemedi. Buna rağmen periyotun son dakikasına önde giren takımımız, Efes Pilsen'in artarda gelen sayılarına engel olamadı ve ilk çeyreği 17-16 mağlup kapadı.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan takımımız, 4 sayılık bir fark yakalamasına rağmen Efes Pilsen'in sayılarına karşılık veremeyince devreyi 44-34 mağlup tamamladı.

İkinci yarıya Efes Pilsen hızlı başladı. Boş döndüğümüz hücumlar, farkın açılmasının yarattığı stres ile sıkça tercih edilen üçlük denemeleri ve bunlardan sonuç alınamaması Efes Pilsen'in farkı gittikçe arttırmasına neden oldu. (61-41) Periyotun bitmesine 4 dakika kala 10-0'lık gibi bir seri yakalayan takımımız, üçüncü çeyreği 66-53 mağlup tamamladı.

Son periyotta farkı kapamaya çalışan ekibimiz, taraftarımızın da desteği ile 10-2'lik bir seri yakalayarak farkı 7 sayıya kadar indirdi. Son dakikaya girildiğinde farkı 2 sayıya indiren takımımız, Efes Pilsen'in bulduğu sayıya karşılık vererek, durumu 81-80' e taşımasını bildi. Son hücum süresini de kullanma hakkını kazanan Beşiktaşımız, Chatman'ın attığı sayıda isbaet bulamayınca ne yazık ki maçtan 81-80 mağlup ayrıldı.

Grup maçları sonucunda ilk iki sırayı alacak takımların, sekizli final karşılaşmalarına katılma hakkı elde edeceği kupada Beşiktaşımız, yarın Oyak Renault ile pazartesi günü Kepez Belediyesi ile karşılaşacak.
Maçla ilgili daha fazla fotoğraf için:

Hiç yorum yok: