12 Nisan 2009 Pazar

İzmir Belediye : 30 - Beşiktaşımız : 30












Hentbol Takımımız, İzmir Belediye ile deplasmanda oynadığı maçta 30-30 berabere kaldı. İlk yarısı 16-16 biten mücadelenin sonunda Beşiktaşımız liderlik fırsatını yitirdi.

Maçın çok zor geçeceğini biliyorduk. Ligin iyi takımlarından biri olan İzmir Belediye ile liderlik mücadelesine çıkacaktık. Ancak rakibimizden ziyade bizi dış etkenlerin bu kadar zorlayacağını tahmin etmemiştik. Önce Celal Atik Spor Salonu'nda oynanmasını beklediğimiz müsabaka Buca'ya alındı. İlerleyen günlerde maçın hakemi açıklandığında salon hala aynıydı. Fakat ne hikmetse maça 1-2 gün kala salonu Evka 4 Spor Salonu diye açıkladılar. Şehir merkezine hayli uzak olan, İzmir'deki Beşiktaşlılar'ı uzak tutabilmek adı ile yapılmış tuhaf oyunlar sonuç vermedi, yoğun bir taraftar desteği altında mücadele etti takımımız. Ayrıca maçın hakemlerinin İzmir bölgesinden olması başka bir ayrıntı.

Müsabaka boyunca her iki takım da birbiri ile denk mücadele içerisinde idi. Farkın açılmadığı maçta kırılma anları fazlaydı. Maçın hemen başında kaleci ile karşı karşıya kalan oyuncumuz Utku, kalecinin sert müdahalesi ile yerde kaldı ve uzun süre yerden kalkamadı. Hakemin sadece iki dakika cezası ile yana yolladığı kaleci, Utku'nun müsabaka boyunca bir daha görev alamamasına neden oldu.

Maçın ilerleyen bölümlerinde sık sık ataklarımızı kesen, faul haklarını ev sahibinden yana kullanan, maçın seyrini değiştirmek için elinden geleni ardına koymayan, uluslararası hakem olduğu söylenen Vahit Ersan; şehir hakemliği konusunda ne kadar başarılı olduğunu bizlere göstermiştir.

Aldığımız bu beraberlik sonrasında ne yazık ki liderlik şansını kaybettik. Ancak biliyoruz ki, Beşiktaşımız play off mücadelesinde hedeflediği amaca ulaşmasını bilecek ve 2008-2009 sezonunu şampiyon olarak bitirecektir.

Hiç yorum yok: