22 Haziran 2008 Pazar

Engel Sizsiniz!!!


Beşiktaş adı nasıl da ürkütücü bazıları için. Misal, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu.. Bugünlerde, Türkiye’de engelli basketbol sporunun kurucusu ve geliştiricisi olan kulübümüzün ayak oyunlarıyla alt edilmesine tanık oluyoruz.

Rekabetten şikeyi, adam satın almayı, hakem tayin etmeyi anlayanların da maalesef el attığı bu spordaki durum bugünlerde içler acısıdır. Yönetimimizin mutat ilgisizliği buna eklenince, rakipler daha geniş alanlar bulmakta ve bel altı vurmaktadır. Turnuva fikstürlerinde Beşiktaş’ın adını görünce suratı ekşiyen zevatın çirkefliklerine dur deme vakti gelmiştir artık.

Federasyonun “sıkıştırılmış” müsabaka programı tam bir skandaldır.

Yönetmeliğe uygun olarak günde iki maç yapan, ancak yönetmeliğe aykırı bir şekilde iki maç arasını tekerlekli sandalyesinde geçirmek zorunda kalan (normalde oyuncuların yatarak dinlenmeleri gerekmektedir) oyuncularımızın, vücutlarında oluşan sakatlıklar nedeniyle takımımız zor durumda kalmıştır.

En son play-off maçlarında yaşananlar hepimizi ayağa kaldıracak cinstendir.
Cadburry ile gün içindeki 2 maçımız öncesinde 3 oyuncumuzun raporlu bir şekilde sakat oldukları ve maça çıkamayacakları belli iken, federasyonun Beşiktaş’ın itirazlarını dinlemeyip maçı oynatması büyük bir skandaldır. Prosedüre göre 2 oyuncunun sakatlığı belgelendiğinde maç ertelenirken, Beşiktaş söz konusu olunca maç oynatılmaktadır!

Federasyonun gözbebeği olan Galatasaray’a göre play-off fikstürünün ayarlanması ise daha büyük bir skandaldır! Play-off maçları normal zamanında yapıldığında, 4 oyuncusunun sözleşmesi sona erdiğinden bu oyuncuları oynatamayacak olan Galatasaray’ın isteği doğrultusunda fikstürün öne çekilmesinden bahsediyoruz. Adı her zaman malum iddialarla anılan bir kulübün, malum tavırlarını engelli basketbol sporuna kadar sokmasına daha ne kadar dayanabiliriz!

Şike, hakem vs. olaylarında her daim en büyük silleyi yiyen Beşiktaş yine bir oyunun içine, çirkef cenderesine sokulmuştur. Bunun önüne geçmek boynumuzun borcudur. Dün olduğu gibi bugün de taraftarımız gözleri para, iktidar, hırs ve bilumum maddi uyarıcılardan dönenlere inat bu kulübün maneviyatını ve haklarını sonuna kadar koruyacaktır.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nu ve Engelli Basketbol Ligi’ndeki temsilcilerini uyarıyoruz.

Öfkemize bulaşmayın! Hakkımız neyse, şerefimizle savunuruz! Mahkemelerde alt etseniz bile, halkın takımının, halkın adaletine takılırsınız. Aklınızı başınıza devşirin!

2 yorum:

Birhan Metin dedi ki...

Sıkıntı doğması doğal. Geçmişi biraz kurcalayalım isterseniz. Milli Takım hocasından başlayan inanılmaz serüvenler ve Beşiktaş Engelli Takımını çökertme planları ve inanılmaz gerçekleşiyor Güliverin Serüvenlerini izledik ve güliverdik geçtik biz. Bundan sonra olması gerekenler neler derseniz bu sektörde saman alevi gibi parlayan fakat hiçbir zaman samimi desteği, ilgiyi görmediğimiz bir engelli takımı. Birde yönetimin kapansa da olur yaklaşımı eklenince sanırım bir kişinin 10 kişi kadar çalışarak efor sarf etmesi gerekecek.
Saygılarımla

Birhan Metin dedi ki...

Engelsizsiniz derken kalpleri örülmüş salakları övüyor imajı doğurmuş. İlk bakışta başlık bunu çağrıştırıyor. Gerçi n decen iltifat sayarlar. Belki iyi niyetli düşünüyorum. Veya kalsın takmamak gerek önemli olan içerik.