3 Kasım 2010 Çarşamba

Yıldırım Demirören' Açık Mektup


Konuk yazar Eski Milli Hentbolcu Zeki Pehlivan'dan, Yıldırım Demirören'e mektup.


" Sayın Yıldırım Demirören’e Açık Mektup

Sayın Başkanım, Siz Beşiktaş Spor Kulübü başkanı olarak gerçekleştirmeye çalıştığınız misyonu, futbol ve basketbolda gerçekleştirme yolunda hızla ilerliyorsunuz. Futbolda transfer ettiğiniz sporcular tüm Türkiye tarafından beğeniyle izleniyor. Son zamanlarda da basketbol için gerçekten çok çok önemli bir transferi gerçekleştirdiniz. Ve sanırım birçok sporsever (biz de dahil) yeni transferiniz İverson’u izlemek için salona gideceğiz. Bu, sadece basketbol değil tüm spor branşları adına da gerçekleştirilmiş önemli bir başarı. Bunun devamının da geleceğini düşünüyorum. Tüm camiaya ve Türk Sporuna hayırlı aynı zamanda da tüm altyapı sporcularına iyi bir örnek olmasını dilerim.

Ancak, kulüp olarak sıranın Hentbol branşına geldiğini düşünüyorum. Hentbolün Türkiye’de oynanmaya başlamasından beri istikrarlı bir şekilde devamlılığını sürdüren Beşiktaş Hentbol Takımı’nın, bu istikrarını daha üst ve uluslararası düzeyde başarılarla taçlandırabilmesini istemekteyiz. Bu düşüncemi sanırım tüm Hentbol ailesi paylaşacaktır. Bunun için, basketbol ve futbolda yaptığınız cesur, aynı zamanda fedakarlık gerektiren çalışmaları Hentbolde de yapmanızı bekliyoruz. Çünkü, böylesine uzun süreli bir istikrarı devam ettiren en değerli kulübümüz Beşiktaş’ın Hentbolde daha kaliteli ve seyirci potansiyeli, izlenme oranı çok yüksek ülkelerle oynaması gerektiğini düşünüyorum. Diğer transferleriniz kadar yüksek maliyetlere ulaşmayacak bu hamlenin enaz 2-3 çok kaliteli oyuncu ile desteklenerek, Türk Hentbolüne getireceği katkıyı çok iyi tahmin edebiliyorum. Bu hamlenizin, diğer değerli dost ve rakipleriniz Galatasaray, Fenerbahçe gibi kulüpleri de motive edebileceğini düşünüyorum. Eski bir hentbolcü olarak gönlümden geçenleri yazmak ve size ulaşıp ulaşmayacağını bilememe rağmen bunu yazmak istedim.

Umarım tüm hentbol camiasının katılacağını düşündüğüm bu dileğimi değerlendirmeye alır, gerekli çalışmaları ilgili kurullarınız vasıtasıyla yürütürsünüz. Şimdiden, şahsınıza ve kulüp olarak bu devamlılığı sağlayan sizden önceki başkanlara da, bugüne kadar ki destekleriniz için teşekkür eder, saygılarımı sunarım. "
Dr. Zeki Pehlivan
Eski Milli Hentbolcu
SonBarikat

Hiç yorum yok: