18 Ocak 2009 Pazar

Berlin çArşı Basın Açıklaması





Bizler Beşiktaşlı taraftarlar olarak daha önce de çok net bir şekilde ifade ettiğimiz üzere tekrar söylüyoruz; BU OYUNU BOZACAĞIZ!

Ne Türkiye Futbol Federasyonu’ndan, ne Merkez Hakem Komitesi’nden ne de yayıncı kuruluş Lig TV den bir adalet beklentisi içerisindeyiz. Çünkü biliyoruz ki yanlış yaşam doğru yaşanmaz ve bozuk düzende sağlam çark olmaz.

Politikleşmiş bir kurum, yarattığı ve yönettiği oligarşik lig yapısında adil ve eşitlikçi bir anlayışla hareket edemez. Misyonunda ve vizyonunda - spor kültürünü topluma benimsetmek, çağdaş ve kurumsal bir yapıda futbola yaygınlık ve katılım kazandırmak- yazılı olan Türkiye Futbol Federasyonu‘nun bugüne kadarki uygulamaları bu amaçtan uzaktır.

Siyasi iktidarların, işadamlarının, mafyanın şemsiyesi altında belli bir zümrenin ayrıcalığını kollayıp gözeten tutumuyla futbol federasyonu Beşiktaşımıza karşı sinsice engellemelerde bulunmuş ve hala da bulunmaktadır.

Kulübümüze ve taraftarlarımıza karşı uygulanan sayısız cezai yaptırımların emsalsizliği ortadadır. Aynı hususta bizlere uygulanan yaptırımlar başkalarına karşı geçerli değildir. Saha dışında, masa başlarında ittifaklar oluşturularak ilerleyen haftaların hesabı önceden yapılmaktadır. Bu hesap, faturanın Beşiktaş’a ödetilmesi hesabıdır.

Bu faturayı sizlere iade edecek ve Beşiktaşın haklarının tahsili için sesimizi her zamankinden daha da fazla yükselteceğiz.

Merkez Hakem Komitesi aracılığı ile saha içinde de hasmane tutumlarını sürdürmektedirler. Eyyamcı hakeminden tutun da düdüğü öten / ötmeyen, bayrağı kalkan / kalkmayan yandaşları sayesinde Beşiktaşımızı müsabakalarda mağdur kılmışlardır. Komitenin ve görevlendirmiş oldukları hakemlerinin uygulamaları sonucu yaşanılanlar ve akabinde Beşiktaşımızın bulunduğu nokta hepimizin malumudur.

Beşiktaş’ın varlığını sıradanlaştırmaya çalışan her kişi, kurum ve onların işbirlikçilerine karşı her şart altında sonuna kadar mücadele etmeye, asla boyun eğmemeye kararlıyız.

Herkesin ve her kesimin de bilmesini istiyoruz ki bizler bu düzenin bir parçası olmayacak ve dayatmalarınıza karşı direneceğiz. Her nerede, her ne zaman ve her ne olursa olsun Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve onun büyük taraftarı üzerine oynanan oyunları bozacak, yazılan senaryoları sileceğiz!

Bizler Beşiktaşlıyız.

Beşiktaşlı olmanın anlamını ve ayrıcalığını biliyoruz. Geleneğimizin herkese ve her kuruma örnek teşkil edebilecek kıymette oluşunun gururuna sahip Beşiktaşlılar olarak bizlerin diğerlerine benzemeye çalışmak gibi bir hevesi yoktur. Sizlerin iki büyük yaratma sevdanızın ne kurbanı olmaya ne de bir parçası kılınmasına göz yumarız. Yaşanmış tarihimiz ve de o tarihi yaşatanlar göstermiştir ki aynı kan gurubuna dahil değiliz. Rekabet maneviyatta yaşanır ve fakat yaşananlar da ortadadır.

Ülkemizin insanları ekrandaki iki lümpene ve onların seviyesiz konuşmalarına mahkum kılınarak futbola yön belirlenmektedir. Tutarsız, eksik, yanlış ve yanlı yayıncılık anlayışları ile kendi ve piyasa muhataplarının çıkarlarına uygun suni gündemler yaratmaktadırlar.

Sergilediğiniz seviyesizliğinizi, ahlaksızlıgınızı iade ediyoruz; alın başınıza çalın ve siz çalın siz oynayın.

Biz bu oyunda yokuz ve BU OYUNU BOZACAĞIZ!

3 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel olmuş açıklama ...zaman zaman yönetimimizin yaptığı abuk subuk acıklamalara da 10 basar alayına isyan olmuş çokta iyi olmuş

bu arada lig tv boykotunu lig radyo ve türevleri ile zanginleştirdim lig radyoyu radyo frekanslarım arasından çıkarttım tavsiye ederim...

vedat dedi ki...

Ülkemiz genelinde 15-20 milyon taraftara sahip olduğumuzu ve İnönü’de maçlarımızı, ortalama 20-25 bin taraftara oynadığımızı düşündüğümüzde bu adım sonrası, bizlere verilen “ben ettim sen etme” türü cevaplarla lig tv.nin, canının yandığı gerçeği çıkar ortaya.

Beşiktaş taraftarına pazarlayamadıkları gibi sattıkları cihazların iadesi de yapılınca, lig tv ve zihniyetinin Beşiktaş’ı, daha da karalama kampanyasına dönüştürebilecekleri de göz ardı etmeyeceğiz.

Beşiktaşlılar olarak bu cihazları, hem de üstüne para vererek kullanmak zorunda değiliz. Lig tv.den de maçlarımızı izlemezsek bize göre kıyamet kopmaz herhalde.

Yanında olalım Beşiktaş'ın.
Devam…

Adsız dedi ki...

yönetimin aynı tutarlılığı gösteremiyor olması ve malesef tek vucüt olarak haraketdilmemesi sonucunda istenilen "başarı" bir türlü gelmiyor

bakınız bir basket maçı öncesi acılan "iade ediyoruz" pankartı yönetimin ricası ile kaldırıldı,yine sahamızda oynadığımız belediye maçında tirübünlerin yoğun protestosuna rağmen localardaki bazı kişilertvlerinikapatmadılar

bu meseleyi Beşiktaş özelinden çıkartıp tüm taraftarların ortak haraket etmesini sağlayacak dahagenişkapsamlı organizasyonlara ihtiyacımız var.

Ahmet Yeşiltepe