2 Mart 2009 Pazartesi

Beşiktaşımız : 110 - Fenerbahçe : 95


Beşiktaşımız maça Cevherin ve Baxterin sayılarıyla başladı, ancak Fenerbahçe ilk periyotun başlarında takımımızı zorladı. Özellik dış şutlarla etkili olan fenerbahçeyi hızlı hücumlarla durdurmayı başararak ilk periyotu 28-26 önde bitirdik.

İkinci periyotun başlarında taraftar maça ısınarak takımımıza inanılmaz bir destek sağladı. Sürekli üstümüze gelen rakibi kritik ataklarında durdurmayı başardık ve oyunun orta bölümlerinde özellikle Cevher ve Muratcanla 3'lükler bularak skoru korumayı başardık.

3. periyot başlarken bu sefer sahnede yine Baxter vardı.. 9-0lık bir seri ardından Fenerbahçe, devreye dış şutlarda etkili ismi Mrsic ile etkili olmaya çalışsa da, taraftarımızdan gelen yoğun baskıya boğun eğmek zorunda kaldı..

3. periyotu da 79-73 kapattıktan sonra, 4. periyot ile beraber Mehmet Yağmur'un üstün oyunu ile beraber farkı açmaya başladık. Mehmet, her hucumda topu yaklaşık iki üç saniyede rakip alana taşıyarak zaten yorulmuş fenerbahçeye savunma imkanı bırakmadı. bu periyotta Beşiktaşımız taraftarında desteğini alarak ilk periyottaki 3lüklerin öcünü almaya başladı ve tarihi skoru dış atışlarla sağladı.

Hakan demirin istifasından sonra göreve gelen Burak BIYIKTAY takıma gerçekten hucum nedir nasıl yapılır gerçekten öğretmiş, senenin başından beri tuhaf tuhaf maçlar kaybeden takımımızın bu sistemle gerçekten başarılı olması hayal değil gibi gözüküyor..

Kartallarımızı Tebrik Ederiz.. Kanatlar Açık, Uçmaya devam..

1.PERİYOT: 28-26

2.PERİYOT: 28-28

3.PERİYOT: 23-19

4.PERİYOT: 31-22


3 yorum:

taksim dedi ki...

maça gidemedim, hatta skoru bile takip edemedim yoğunluktan..
ne kadar uzak olsa da dolduğu zaman akatların atmosferi de başka oluyor. aslında bu taraftar, istediği zaman harabeyi bile cehenneme çevirecek potansiyele sahip ya, orası da ayrı :)
Helal olsun karakartallara..

vedat dedi ki...

Sen, Siyahla Beyazdın,
Taraftarla bütünleştin,
Para para para diyenlere,
Kartal Pençeni gösterdin.

Özlemiştik böyle bir başarıyı ve görüntüleri.
Helal olsun sizlere.

Unknown dedi ki...

tehlikeli bir gidişat Fenerbahce karşısında neye ,nasıl motive oluyoruz...

malasef rakiplerimizi"büyük" görüp ona göre hırslanıp calışıyoruz tamda Anadolu takımlarının "3 büyüklerin" maçlarına hazırlanırken yaptıkları gibi...

bakınız basketbol subesinin son yıllarına gelen ,giden hocalara sezon bitmeden ayrılan oyunculara hedefsiz Beşiktaşa bir bakın...

malesef bu maçlar bu skorlar istikrarı yakalayamadığımız zamanlarda hoş birer anı olarak kalır...

maça gelince her iki takımın savunmaları kötüydü ,maçın son periyotunda 6 dakika kala fenerbahcenin attığı 3 sayılık girmeyen atış bence maçın kırılma noktası sonrasında Cehver başta olmak üzere tüm takımın hatasız oynaması gardı düşen fenerbahcenin hazimet bir skorla Akatlara veda etmesini sağladı...

keza tanyeviç in sinirli halleri takımı etkiliyor birde hafta arası yorgunluk ve farklı mağlubiyetin etkisini Bizim maçımızdada hissettiler...

sonuç olarak küfürü bol skor bol seyir zevki güzel bir basketbol oldu ...birde maçın biletleri 5 olsun ...