Sayın Yavru Kartal Dergisi Yetkilisi;
Öncelikle şahsınızda tüm Beşiktaş Yavru Kartal Dergisi emekçilerine merhaba der, Beşiktaş’ımızın yaşatacağı bitimsiz mutlulukların her daim var olmasını dileriz.
Yavru Kartal dergimizin Ağustos sayısına (49.sayı) istinaden gözlemlediklerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Umarız bu uyarılarımız ve hatırlatmalarımızı, çocuklarımızın daha faydalı ve her anlamda “BEŞİKTAŞLI” bir dergiye sahip olmasında katkı olarak algılarsınız… Daha okunur, daha güzel bir Yavru Kartal Dergisi için tüm içtenliğimiz ve çabamızla sizlere yardımcı olabilmek adına her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz....
Madde madde sıralarsak;
1-) Dördüncü ve Beşinci sayfalarda yer alan haberlerin, çocuklara hitap eden bir dil kullanılarak yazılmaktan ziyadesi ile uzak olduğu görülmektedir. Aynı şekilde haber içeriklerinin de çocuklara yönelik olmadığı açıktır.
Örneğin; Edirne’de açılan futbol okulundaki törende, AKP Konya milletvekilinin de yer aldığının ve beyanat verdiğinin bilinmesi, çocuklarımıza Beşiktaş’lılık adına nasıl bir katkıda bulunmuş olabilir? Merak ediyoruz.
Yetişkin haberlerinin kopyala+yapıştır şeklinde, çocuklarımızın dergisinde yer alması, bizlere göre manasız boşluk doldurmaktan başka bir şey olmadığı gibi, ilk önce Beşiktaş sevgisi ve sempatisi kazandırılmaya çalışılan çocuklarımız için de oldukça kafa karıştırıcıdır.
2-) Dördüncü sayfa... “Haydi İnternet Başına !”… Haydi İnternet Başına başlığı altında, bjk.com ve besiktasjk.com adresleri verilerek, çocuklarımızdan BJK resmi internet sitesinin sayfalarına ulaşmaları istenmektedir. Halbu ki BJK resmi internet sitesindeki içeriğin, 6-13 yaş grubuna hitaben hiçbir üretimi yada ilgi bağlantısı bulunmamaktadır.
3-) Ondördüncü sayfa... “Çocuklar Duysun, Birol Ağabey Yazıyor / Birol Güven” … Birol Güven’in dergide yer alan “fotoğrafı” ile de güven vermesi gerekmiyor mu sizce de?
4-) Otuzuncu sayfa... “İhmal Edilen Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı”… Konu ile ilgili görüşlerini, 32 Ağız Diş Sağlığı Kliniği’nden Dr. Mehmet Ali Özer bildiriyor… Kime?... Çocuklarımıza... Ne diyor?
“Erken ortodontik tedavi yaklaşımları ile ileride pahalı ortodontik tedavilerden korunulabilinir…”
diyor…
Doğru diyor demesine de, 32 Ağız Diş Sağlığı Kliniği imzası ile reklamını vermiş olsa da, dergimizin bu sayısının sponsorlarından biri olsa da kullandığı dil çocuklar için uygun değildir. Dr. Mehmet Ali Özer bilmelidir ki, “ortodontik” tedavilere istinaden yapmış olduğu açıklamadaki yazı dili, çocukları ağız ve diş sağlığına teşvik etmekten uzak, ama “her üç ayda bir kontrol yapılması” şeklindeki uyarısı ile sağlık sektöründeki “maksimum kar” çizgisine yakındır... Normal kontrol aralığı dişçilik literatüründe anormal durumların haricinde, “her altı ayda bir” olarak ifade edilmektir…
5-) Otuzüçüncü ve Otuzdördüncü sayfalar… “Bulmacalar”… Yavru Kartal dergimizde yer alan bulmacalar, çocuklarımızın içinde bulunduğu yaş grubu aralığında, almış oldukları eğitime göre mi düzenlenmektedir? Bulmacaların birinde geçen şu soru bunun belirttiğimiz şekilde düzenlenmediğinin kanıtıdır;
“Yukarıdan Aşağıya-10 = En yüksek devlet otoritesini, bütün devlet başkanlığı yetkilerini, kalıtım ya da soylarınca seçilme yoluyla elinde bulunduran kimse ?”
6-) Kırkaltıncı sayfa… “Biliyor musunuz?”… Neyi?... Günümüzde askeri üniformaların niçin haki renkte olduğunu?... Bunu biz de bilmiyorduk!.. Çocuklarımızın bunu bilmesinden ziyade, Beşiktaş’ımızın renklerinin neden Siyah-Beyaz olduğunu bilmesini isteriz... Şeref Bey’in, Abbas Sakarya’nın kim olduğunu bilmelerini isteriz...
Beşiktaş harici genel bilgilerin paylaşımı da, yine çocuklarımızın yaş gruplarına denk düşen, aldıkları egitimlerin düzeyine paralel paylaşımlar olmalıdır.
7-) Yine Kırkaltıncı sayfa... “Çocuklar Kimi Dinliyor?”
“Gripin, Tarkan, İsmail YK, Gökhan Özen,Özgün, Gülben Ergen, Serdar Ortaç, Murat Başaran, Demet Akalın, Petek Dinçöz.”
“Çocuklarımız bunları dinliyor” şeklinde ortaya konulan Top 10 listesi budur…
Çocuklarımızın bunları dinlediği tespitine nasıl varmış oldukları bir yana; boyalı medyanın cıvık cıvık sayfalarında hergün boy gösterenlerin, “dinlenilmesi ve takip edilmesi gereken kişiler” şeklinde gösterilmesine ve bu durumun normal karşılanmış olmasına şaşmamak elde değil…
8-) Kırkyedinci sayfa... “Çok Satan Çocuk Kitapları”…
Belirtilen listede kitapların isimlerinin ve yazarlarının yer alması kadar, bu kitapların içeriğine ilşkin bilgilerin de çocuklarımızı okumaya teşvik edeceğini düşünüyoruz… Bu yöndeki tanıtıcı ve özendirici içerik özetlerinin de yer alması daha faydalı olacaktır.
Umarız bu uyarılarımız ve hatırlatmalarımızı, çocuklarımızın daha faydalı ve her anlamda “BEŞİKTAŞLI” bir dergiye sahip olmasında katkı olarak algılarsınız… Daha okunur, daha güzel bir Yavru Kartal Dergisi için tüm içtenliğimiz ve çabamızla sizlere yardımcı olabilmek adına her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dileriz.
Saygılarımızla…
SonBarikat
1 yorum:
çok doğru tespitler yapmışsınız derginiz adına
Yorum Gönder