4 Eylül 2008 Perşembe

Metin Tekin


Sporx.com'dan Saadet Özcan, Sarı Fırtınamız ile röportaj yapmış. Metin Tekin, neden bu tribünün göz bebeği, neden hiçbir zaman unutulmayacak, neden hep bambaşka olacak yeri hepsinin yanıtları saklı cümlelerinde.

"Hep efsane olmaktan bahsedilir ya... Efsane, yıllar aşıp yüzyıl öteye geçebilmektir. Bir çocuktur sizi o yıllar öncesine götüren ya da efsaneleştiren. Biz nasıl Baba Hakkı'yı merak edip onu araştırıp, neredeyse ellerimizle dokunduysak, yıllar sonra bir çocuğun bizi aklına düşürüp araştırmasıdır. Biz, o efsane içinde olan şanslı insanlarız. Yoksa efsane olmak ne haddimize. Tek efsane vardır o da Beşiktaş'tır....”

- Beşiktaş'tan yetişmiş bir futbolcu olarak hayallerinizde bir gün Beşiktaş'ta olmak var mı?..
“Beşiktaş'ta bir gün bile forma giyen oyuncunun hedefi Beşiktaş Teknik Direktörlüğü oluyorsa, elbette benim için hedeflerden biri budur. Yolu Beşiktaş'tan geçen herkes gibi... Benim de gönlümde elbette bir gün orada olmak vardır. Çünkü Beşiktaş bestesi daha geniş kitlelere hitap eder... Başarı için mükemmel ahlaki değerler gerekir. Bunu kelime olarak söylemek dahi kolay değildir. Beşiktaşlılığın kelime anlamını, Beşiktaş değerlerini herkes söyler ama yapamaz. O değerleri işinize geldiği gibi ve işinize geldiği şekilde kullanmak değildir önemli olan."

Hiç yorum yok: